Indická kuřecí curry směs s citronovo-rozinkovou rýží
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: ***** PASTA: kousek čerstvého zázvoru (asi 3 cm), 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička (nebo 1 lžička chilli thajské chilli pasty), 2 cibule, 1/2 lžičky mořské soli, 1 lžíce olivového oleje ********** KOŘENÍ: 1 lžička ml. římského kmínu, 1 lžička ml. koriandru, 1 lžička kurkumy, 1 lžička koření "Garam Masala", ********** MIMO TO: 500 g kuřecích prsou (můžou být i krůtí), 400 ml kokosového mléka, 1 červená kapie, pár růžiček brokolice, 2 mrkve, malý svazek čerstvého koriandru (lze nahradit čerstvou petrželkou) ********** RÝŽE: asi 300 g rýže basmati (dala jsem jasmínovou), 3 tobolky kardamomu, 2 hřebíčky, kůra z 1 citronu + trochu citronové šťávy, hrst rozinek, semínka černuchy (nemusí být), kousek másla, sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a přidáme do pánve. Až se maso zatáhne, zalijeme kokosovým mlékem a necháme zvolna dusit pod pokličkou. Po 10 min. přidáme částečně uvařenou mrkev na kolečka, spařené růžičky brokolice a syrovou kapii na nudličky. Vše společně dusíme dalších 10 min. Nakonec přidáme čerstvě nasekaný koriandr (petrželku).
V malém kastrůlku rozpustíme kousek másla, přidáme citronovou kůru, rozdrcené tobolky kardamomu. Opékáme asi 2 min. Poté vmícháme syrovou rýži, černuchu a vše krátce orestujeme. Zalijeme asi 450 ml vody, osolíme, přidáme nasekané rozinky a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy.
Citronovo-rozinkovou rýži podáváme společně s kuřecí curry směsí.
TIP: Nejlepší je doplnit mangovým chutney a indickým chlebem naan.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé